
Corn on the Cob
Maïs is in veel delen van de wereld een onderdeel van het basisvoedsel. Hoewel de productie van maïs die van tarwe en rijst overstijgt, wordt slechts een deel van de opbrengst rechtstreeks door mensen geconsumeerd. Het overgrote deel wordt aangewend als diervoeder. Zelfs in Noord-Amerika, waar ze helemaal lyrisch van maïs zijn en in van alles en nog wat verwerken. Zoals in brood, pap, chips, cornflakes, pannenkoeken, stroop, popcorn en niet te vergeten ‘corn on the cob’.
Print
Pin
Servings: 6 personen
Equipment
- Barbecue, grill of kamado
Ingrediënten
- 6 maïskolven
- (gezouten) boter
Instructies
Voorbereiden
- Maak de maïskolven schoon (alle bladen en draden verwijderen) en snijd het kontje af.
- Leg elke kolf op een vel aluminiumfolie en smeer er een dikke klont boter over uit.
- Vouw het pakketje goed dicht, zodat er straks geen gesmolten boter uit kan lopen.
Bereiden
- Verhit de barbecue tot 200°C.
- Leg de pakketjes met maískolven op het rooster, direct boven de kolen.
- Stoom de kolven in ongeveer 15 minuten gaar. Keer de pakketjes regelmatig zodat alle delen gelijkmatig garen.
Notities
Je kan de maïskolven ook direct, zonder folie, op de barbecue roosteren. Dan ben je in 10 minuten klaar. Ze worden op deze manier iets minder sappig, maar krijgen wel de typische kenmerken van grillen en de daarbij horende smaak. Je smeert dan de boter pas op de kolven als ze klaar zijn. Plus een snufje zeezout.