
Roasted Potatoes (Geroosterde Aardappelen)
Aardappelen kan je prima roosteren op je barbecue. Onderstaand tref je een basisrecept aan. Aan de hand daarvan kan je naar hartenlust combineren met extra smaakmakers. Denk bijvoorbeeld aan verse kruiden als tijm en rozemarijn, knoflook, gedroogde oregano, ui en pepers, maar ook stukjes bacon kan je toevoegen.
Print
Pin
Servings: 6 personen
Equipment
- barbecue,grill of kamado
- aluminiumfolie
Ingrediënten
- 600 gram vastkokende aardappelen
- 1,5 eetlepel olijfolie
- 2 theelepels zout
- 1 theelepel zwarte peper
- 4 teentjes knoflook
- 4 takjes rozemarijn, afgeritst
- 2 eetlepels pterselie, fijngesneden
Instructies
Voorbereiden
- Boen de aardappelen schoon onder de kraan.
- Doe de aardappelen in een pan met koud water en breng aan de kook. Laat 5-7 minuten koken, giet af en laat afkoelen.
- Snijd de aardappelen met schil in plakken van ongeveer 1 cm dik.
- Giet in een schaal de olijfolie over de aardappelen en voeg zout en ruim peper toe. Besprenkel met rozemarijnblaadjes. Goed omscheppen.
- Leg tweemaal twee vellen aluminiumfolie over elkaar en verdeel de aardappelen over de vellen.
- Kneus de teentjes knoflook en steek die in de aardappelen.
- Vouw de aluminiumvellen strak dicht.
Bereiden
- Vouw de aluminiumvellen strak dicht.
- Leg de aardappelpakketjes boven direct vuur en rooster in ongeveer 40 minuten goudbruin.
- Gebruik een tang om de pakketjes af en toe te keren.
- Maak de pakketjes voorzichtig open en bestrooi met peterselie.