Caesar Salad

caesar salad

Caesar Salad

Op deze pagina tref je het originele recept aan voor Caesar Salade. Daarin zit geen gerookte kip, geen bacon, geen ansjovis en geen avocado, om maar een paar ingrediënten te noemen die vaak extra worden toegevoegd. Ik ben geen puritein, dus wat mij betreft smuk je de salade op zoals je zelf wilt. Maar dan wordt het wellicht wel een lekkere salade, maar géén Caesar Salade. Oh ja, en het is Caesar, geen Ceasar.
Caesar salad werd in 1924 bij toeval gecreëerd door Caesar Cardini die een restaurant bezat in Tijuana. Op een avond bestelden late gasten nog een salade, maar hij had nog maar acht ingrediënten in huis. Hij klopte aan tafel de dressing, toste dat met de croutons door de sla en garneerde het gerecht met ei en Parmezaanse kaas. ‘Caesar’s Salad’ werd snel razend populair onder de stroom van Amerikaanse toeristen die de grens met Mexico overwipten om de drooglegging in de Verenigde Staten te ontlopen.
Print Pin
Gang: Bijgerecht
Keuken: Amerikaans, TexMex
Trefwoord: caesar, komkommersalade
Totale bereidingstijd: 15 minuten
Servings: 6 personen

Equipment

  • schaal

Ingrediënten

  • 3 stronkjes bindsla
  • 1 dl extra vierge olijfolie
  • 4 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 12 druppels worcestershiresaus
  • handvol croutons
  • 2 citroenen (sap)
  • 2 eieren (hardgekookt)
  • Parmezaanse kaas
  • zout en peper

Instructies

Bereiden

  • Besprenkel plakjes stokbrood met olijfolie en grill deze goudbruin. Snij ze dan in blokjes.
  • Kook de eieren hard.
  • Verwijder de donkergroene blaadjes van de bindsla en snijd circa 5 cm. van de onderkanten weg. Scheur de sla in grove stukken.
  • Meng citroensap met knoflook, worcestershiresaus, zout en peper en voeg al kloppend de olie toe.
  • Meng de dressing en de croutons door de salade.
  • Garneer met plakjes ei en schaaf er grove linten Parmezaanse kaas over.