Net als corn on the cob is ook een baked potato een vaste kostganger op Amerikaanse barbecues. Vergis je echter niet, dat is geen gebakken-, maar een gepofte aardappel. Ik ben een groot liefhebber van piepers, op welke manier dan ook klaargemaakt, maar van de baked potato ben ik, ondanks een langdurig verblijf in Noord-Amerika, nooit een fan geworden. Maar ik moet toegeven, het is een praktische manier om tijdens een barbecue aardappelen als bijgerecht te serveren.
vullingzure room of crème fraîche met bieslook, peper en zout;
Instructies
Voorbereiden
Boen de aardappelen grondig schoon.
Wikkel de aardappelen één voor één in een vel aluminiumfolie en prik daarin met een vork een aantal gaatjes.
Bereiden
Doorgaans zal je de aardappelen poffen in combinatie met een ander gerecht op de barbecue. Leg ze dan op het koude gedeelte.
Met het deksel dicht zijn de aardappelen in circa 15 tot 20 minuten gaar.
Neem van het vuur, vouw het aluminiumfolie van boven een beetje terug, maak een insnede over de lengte en wrik de aardappelen een beetje open. Doe de gewenste vulling in de aardappelen, vouw de folie terug en laat nog 5 minuten staan.
Notities
Als je aardappels in je barbecue gaat poffen, prik dan ruim voldoende ventilatiegaten in het aluminiumfolie. Doe je dit niet, dan loop je het risico dat de aardappel letterlijk ontploft.