Een portie spare ribs kan een complete maaltijd zijn, maar alleen op vlees kan je niet leven. Bovendien is het prettig om tussen het kluiven door je mond even pauze te geven en je gehemelte te verfrissen. Dan heb je liever geen machtige hap (zoals macaroni met kaas) of iets dat je al te nadrukkelijk helpt herinneren dat je feitelijk onbedaarlijk zit te schranzen en aan de weegschaal moet denken (zoals een veel te groene salade). Een frisse aardappelsalade is dan precies goed. Mocht je daaraan twijfelen: het is niet voor niets het nummer één bijgerecht van spare ribs in The South.In Amerika wordt gele mosterd gebruikt In het onderstaande recept is dat vervangen door bij ons gangbare mosterd. Kies dan wel een niet te scherpe (milde) soort om de smaak niet te overheersend te maken.
Snijd de aardappelen doormidden en doe in een pan met een laagje water met 2 theelepels zout. Kook in ongeveer 20 minuten gaar. Afgieten en af laten koelen.
Verwijder de schillen en snijd de aardappelen in kleine stukjes.
Meng in een schaal de mayonaisse, mosterd, azijn, suiker en uienpoeder. Voeg hieraan de aardappelblokjes toe en roer goed om.
Voeg vervolgens de augurken, selderij, ui, dille, bieslook en 3 in stukjes gesneden ei toe. Roer nogmaals om.
Proef en breng op smaak met zout en peper.Leg de plakjes gekookt ei bovenop en bestrooi met paprikapoeder.
Laat afgedekt minstens 4 uur in de koelkast staan.